4 iulie 2011

Dezavantaje produse bio

Stateam si ma gandeam care ar fi dezavantajele produselor bio? Poate sunt mai multe dezavantaje, dar doua din ele sunt cat de cat mai importante.

Primul dezavantaj pe care l-am gasit...este pretul ceva mai mare decat pretul produselor obisnuite. E cat se poate de normal sa fie mai scumpe, pentru ca pretul lor de productie este mult mai mare. De cand le cultivi, intretinerea lor....pana la produsul finit.Deci diferenta de pret care initial te poate face sa nu cumperi acel produs, se va dovedi a fi justificata. Asa ca ceea ce initial poate parea un dezavantaj....de fapt nu este.

Al doilea dezavantaj....si aici ma refer mai mult la produsele alimentare, ar fi ca au un gust diferit fata de produsele cu care suntem noi invatati acum. Poate fi doar chestie de timp si mai ales de bunavointa pentru a invinge puterea obisnuintei. E si normal ca alimentele care nu sunt bio sa aiba un gust ceva mai placut, in conditiile in care se pun multi conservanti, sau tot felul de indulcitori.....si exemplele pot continua.

Nu sunt totusi niste dezavantaje atat de mari, nu sunt dezavantaje peste care nu putem trece. Daca acum dam un ban mai mult pe un produs sanatos....cu siguranta in timp vom amortiza investiatia, ca fiind mai sanatosi....vom evita desele drumuri la medic....si tot felul de medicamente care vor rezulta in urma consultului.

2 comentarii:

  1. Foarte frumos blogul. La cat mai multe postari despre produse bio.

    RăspundețiȘtergere
  2. Parerea mea ca trebuie mai intai sa constientizam necesitatea consumului de produse bio si efectele lor benefice asupra sanatatii noastre.

    RăspundețiȘtergere