18 iulie 2011

Cosmetice bio pentru copii

Ca tot aminteam in postul anterior de sapunul bio, am zis sa merg un pic pe aceeasi linie si sa spun cateva cuvinte si pentru cosmeticele bio pentru copii.

Marele dezavantaj al cosmeticelor conventionale inclusiv dermocosmeticele,ar fi ca ar contine parabeni, care sunt substanţe cu rol de conservare. Alergiile la parabeni sunt relativ rare, însă unele produse conţin mai multe tipuri de astfel de substanţe, ceea ce duce la deteriorarea pielii. În plus, studiile de specialitate au demonstrat că parabenii cresc riscul apariţiei cancerului.

Daca mergi la medic cu copilul care are dermatita o afectiune a pielii bineinteles ca iti recomanda dermocosmeticele. De ce? Pentru ca la randul lor medicii primesc diferite "atentii" de la producatori ca sa le recomande produsele. Asa ca poate ar trebui sa incercam sa ne documentam si noi singuri (atat cat putem face asta) si eventual sa incercam sa vedem cat mai multe pareri ale diferitilor medici. Si poate ca nu ar fi rau sa intrebam de ce nu putem folosi un anumit produs bio, in condiitile in care stim macar in mare ceea ce face. Posibil ca macar un pic sa ii punem in incurcatura cand vor incepe sa ne explice de ce recomandarea lor....este cea mai buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu