16 decembrie 2011

Beneficiile semintelor de susan...continuare

Beneficii:

Ca un antioxidant - un element special numit "susan-lignina" ajuta la a scapa de radicali liberi care cauzeaza Imbatrânire si cancer, inclusiv productia de acizi grasi.
De reducere a colesterolului - semintele de susan sunt eficiente pentru ateroscleroza, aratata prin numeroase experimente.
Prevenirea mahmurelii – „sesamin” din semintele de susan ajuta in functia ficatului prin descompunerea alcolului si a substantelor toxice. Daca beti alcool, va recomandam sa consumati alimente cum ar fi salata de susan si susan tofu.
Tratament de infrumusetare - seminte de susan si uleiul de susan sunt acum cunoscute la adevarata valoare de catre specialistii in domeniul infrumusetarii. Semintele si uleiul de susan pot mentine pielea sanatoasa si fac parul mai puternic.
Prevenirea stresului - studii stiintifice indica faptul ca stresul contribuie din pacate la o gama vasta de boli. Datorita structurii chimice, semintele de susan au o capacitate unica de a reduce tensiunea si stresul atunci când sunt utilizate In mod regulat. Acestea ajuta, hranesc sistemul nervos, si amelioreaza oboseala si insomnia, furnizand vitalitate optima si rezistenta.
De prevenire a cancerului - seminte de susan contin "fitat", care este unul dintre cei mai puternici antioxidanti si unul dintre cele mai puternice substante naturale anti-cancer . El inhiba cresterea celulelor canceroase.
Elimina constipatia - seminte de susan contin o multime de fibre care asigura un bun tranzit intestinal .
Continutul de fier si calciu din seminte de susan sunt valoroase In anemie si prevenirea osteoporozei, de asemenea.

In cele din urma, si cel mai important, este modul in care manânca semintele de susan. Crude!
Este o moda de a presara semintele de susan peste pâine, prajituri, sau alte alimente, pentru aspectul foarte estetic, dar asta nu e metoda cea mai buna, prin preparare termica pierzandu-se majoritatea substantelor care le fac atat de sanatoase. Va recomand sa le macinati, si sa le adaugati in bomboane sau prajituri raw vegane, in diferite sosuri si dressinguri, in salate. O reteta de prajituri cu susan( pe care am preluat-o de pe blogul Olviei Steer dar imi pare rau nu au mai ajuns sa fie si fotografiate bombonelele pt ca erau mult prea delicioase)semintele de susan impreuna cu o lingurita de coriandru si una de scortisoara le rasnesti si apoi praful rezultat il amesteci cu 3 linguri de miere, din aceasta compozitie faci cateva bombonele pe care le tavalesti mai apoi prin nuca de cocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu