25 iulie 2011

Diferenta de pret intre dermocosmetice si cosmeticele organice pentru copii

Diferenta de pret intre dermocosmetice si cosmeticile organice pentru copii este foarte mica sau uneori dermocosmeticile sunt chiar mai scumpe.

De exemplu Mustela - sampon pentru copii este in jur de 35-40 ron, iar un sampon si un gel de dus pentru copii, Weleda este 39 ron si este pe baza de extract de galbenele si nu are in compozitie parabeni. SLS (lauril sulfatul de sodium) este un ingredient des intalnit in sapunuri si sampoane si are ca rol curatarea pielii. Substanţa este folosita pentru a indeparta grasimea de pe epiderma. SLS insa poate actiona prea dur, distrugand bariera naturala de grasime a pielii, determinand astfel apariţia dermatitei de contact.

Un alt exemplu ar fi Bioderma care este 45 de ron...deci clar mai scumpa. Avantajele folosirii cosmeticelor organice sunt net superioare, mamicile a caror copii au dermatita stiu despre ce vorbesc. Si este recomandat chiar si adultilor cu pilea foarte sensibila.

18 iulie 2011

Cosmetice bio pentru copii

Ca tot aminteam in postul anterior de sapunul bio, am zis sa merg un pic pe aceeasi linie si sa spun cateva cuvinte si pentru cosmeticele bio pentru copii.

Marele dezavantaj al cosmeticelor conventionale inclusiv dermocosmeticele,ar fi ca ar contine parabeni, care sunt substanţe cu rol de conservare. Alergiile la parabeni sunt relativ rare, însă unele produse conţin mai multe tipuri de astfel de substanţe, ceea ce duce la deteriorarea pielii. În plus, studiile de specialitate au demonstrat că parabenii cresc riscul apariţiei cancerului.

Daca mergi la medic cu copilul care are dermatita o afectiune a pielii bineinteles ca iti recomanda dermocosmeticele. De ce? Pentru ca la randul lor medicii primesc diferite "atentii" de la producatori ca sa le recomande produsele. Asa ca poate ar trebui sa incercam sa ne documentam si noi singuri (atat cat putem face asta) si eventual sa incercam sa vedem cat mai multe pareri ale diferitilor medici. Si poate ca nu ar fi rau sa intrebam de ce nu putem folosi un anumit produs bio, in condiitile in care stim macar in mare ceea ce face. Posibil ca macar un pic sa ii punem in incurcatura cand vor incepe sa ne explice de ce recomandarea lor....este cea mai buna.

12 iulie 2011

Sapun bio pentru copii

Aveam o problema cu fetita mea de 5 ani. Ii apareau pe fata mici bubite. Printre posibilele cauze luate in calcul a fost si sapunul cu care o spalam. Am tot incercat diferite marci de sapun...dar rezultatul a fost acelasi. Asa ca am incercat si o varianta bio a sapunului. Am cumparat acest sapun bio pentru copii cu glicerina si alte ingrediente organice precum mierea, aloe vera si musetel

Dupa primele spalari pielea avea tentinda de a se inrosi. Am considerat ca e un lucru normal, ca e o reactie a organismului la ceva nou. Dar problema s-a rezolvat si dupa un timp nu a mai existat niciun pic de roseata. Am perseverat si incredibil am reusit sa scap si de acele mici bubite. Nu cred ca totul a fost o coincidenta. Se pare ca si-a spus cuvantul calitatea. Asa ca eu unul il recomand...ca l-am testat chiar pe copilul meu.

7 iulie 2011

Avantaje produse bio

Cel mai mare avantaj al produselor bio, este de fapt sanatatea noastra. Daca ar fi sa punem intr-o balanta avantajele si dezavantajele, cu siguranta balanta se va inclina la avantajul ca este in joc sanatatea noastra indiferent cate dezavantaje am pune de cealalta parte.

Char daca suna stereotip, ca degeaba ai de toate daca nu ai sanatate, cred ca e timpul sa constientizam  cat de important poate fi acest lucru in primul rand pentru noi. Nu mai zic de suferinta ulterioara, suferinta pe care o putem provoca persoanelor dragi daca noi am avea probleme.

Asa ca produsele bio pot fi avantajul sanatatii noastre. Este cel mai mare avantaj posibil. Nici nu ma mai chinui sa gasesc si altele, ca cel putin pentru mine este mai mult decat suficient. Asa ca eu unul voi incerca sa folosesc cat mai multe produse bio.

4 iulie 2011

Dezavantaje produse bio

Stateam si ma gandeam care ar fi dezavantajele produselor bio? Poate sunt mai multe dezavantaje, dar doua din ele sunt cat de cat mai importante.

Primul dezavantaj pe care l-am gasit...este pretul ceva mai mare decat pretul produselor obisnuite. E cat se poate de normal sa fie mai scumpe, pentru ca pretul lor de productie este mult mai mare. De cand le cultivi, intretinerea lor....pana la produsul finit.Deci diferenta de pret care initial te poate face sa nu cumperi acel produs, se va dovedi a fi justificata. Asa ca ceea ce initial poate parea un dezavantaj....de fapt nu este.

Al doilea dezavantaj....si aici ma refer mai mult la produsele alimentare, ar fi ca au un gust diferit fata de produsele cu care suntem noi invatati acum. Poate fi doar chestie de timp si mai ales de bunavointa pentru a invinge puterea obisnuintei. E si normal ca alimentele care nu sunt bio sa aiba un gust ceva mai placut, in conditiile in care se pun multi conservanti, sau tot felul de indulcitori.....si exemplele pot continua.

Nu sunt totusi niste dezavantaje atat de mari, nu sunt dezavantaje peste care nu putem trece. Daca acum dam un ban mai mult pe un produs sanatos....cu siguranta in timp vom amortiza investiatia, ca fiind mai sanatosi....vom evita desele drumuri la medic....si tot felul de medicamente care vor rezulta in urma consultului.